*

miesenergiaa

Kaikki blogit puheenaiheesta Poliittinen toiminta

Arvojen ristiriita

Kiinnostuin politiikasta enemmän hieman vuosituhannen vaihteen jälkeen ja tutkin silloin verkossa ollutta materiaalia, lähettäen yhteydenottoja muutamiin eri puolueisiin. Vain perussuomalaisten kansanedustaja Timo Soini soitti takaisin, viestien vahvasti sen, että yksittäisen kansalaisen kuulemisella on väliä ja tapasimme eduskuntatalossa, jossa tulin vakuuttuneeksi siitä, että puolue oli liittymisen arvoinen. Puolueen kokonaiskannatus oli tuolloin alle kaksi prosenttia, mutta usko kaiken ja kaikkien kehittymiseen vahva. 

Kun poliitikko tekee mitä lupasi

...niin sitä jaksetaan ihmetellä. Eihän politiikassa luvata yhtä ja tehdä samaa, eihän?

Oli Trump kuka/mikä tahansa ja teki hän lopulta mitä hyvänsä, niin ainakin hän näyttää toimivan niin kuin lupasi. Toisin kuin politiikassa yleensä.

Suomessa ihminen tottuu nopeasti siihen, kuinka vaalilupaukset heitetään ikkunasta heti ensimmäisenä. Ensin lupaillaan kylttien ja irvokkaiden hymyjen kera kaikenlaista kivaa (me emme leikkaa, ehdoton ei!) ja sitten tehdään jotain ihan muuta. Näin se menee, eikä kukaan voi muuta.

Vastarinnan (ja historian) loppu

Filosofi/kirjailija Albert Camus näki kapinan rajanvetona. Kapinallinen vetää rajan eteensä, eikä enää peräänny. Hän kokee tulleensa kohdelluksi väärin ja nousee vastarintaan.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä