*

miesenergiaa

Kaikki blogit puheenaiheesta Poliittinen korruptio

Jokaiseen julkiseen virkaan pitää valita pätevin

Poliittiset virkanimitykset eivät ole kadonneet mihinkään, vaikka Juha Sipilä niin lupasikin – pian selviää, painaako poliittinen tausta yhä enemmän kuin pätevyys (HS 9.9.2017) on hyvää journalismia, ja nostaa taas kerran esiin Suomen kannalta kohtalonkysymyksen:

Palkataanko yhteiskunnan kannalta tärkeimpiin virkoihin henkilöitä, jotka ammattitaidollaan pyrkivät huolehtimaan koko maan edusta kansainvälisessä kilpailussa, vai palkataanko näihin virkoihin henkilöitä jotka parhaansa mukaan pyrkivät samaan?

Keskustapuolueelle tappioita vihreistä virheistä

Vihreää ideologiaa julistetaan pelkästään omaa varallisuutta kasvattamaan, yhteiskunnan tappiot on sivuasia, eikä sitä oteta huomioon kunhan valtion politiikka tukee unelmaa ja omalle tilille ropisee rahaa. Pekkarinen (kesk.) on syöttötariffi/takuuhinta asetuksen kehittäjä, mutta kokonaisvaikuttavuus selvitys jäi tekemättä.

 

Yle mielipidevaikuttajana tukee mielivaltaa

Yle ohjasi kaiken huomion korruptoituneesta poliittisesta pelistä Atte Jääskeläisen ja pääministerin pyrkimykseen estää totuudenmukainen uutisointi tärkeistä yhteiskunnallisista aiheista. Olihan tässäkin kysymys vakavien eettisten periaatteiden rikkomisesta.

 

Mutta kun journalismin korkein päämäärä on pyrkiä kohti totuutta ja vasta toissijainen periaate on se miltä asiat näyttävät, niin paljon tärkeämpi aihe vakavaan keskusteluun olisi ollut aiemmin Ylen uutisoima lakien laadinnan kokonaisvaikuttavuus selvitysten puuttuminen.

 

Hallintarekisteri yhdistyy Soteen

Laki hallintarekisteristä on viimeistelyä varten valmis. Läpimennessään se tullee heikentämään demokratiaa ja avointa hallintoa. Tätä lakia (ja muitakin lakeja) tehdessä on hyvä miettiä mitä, kuka, kenelle sekä  miksi laki on tehty.

Mitä kohtaan on tulee lain tarkoitus. Hallintalain kohdalla piilotetaan omistus, jottei ulkopuoliset tiedä, kenellä on minkäkin yhtiön omistuksia. Tähän ovat monet tahot antaneet kantansa. Lyhyesti sanottuna laki lisää korruption mahdollisuutta, verovälttelyä sekä sisäpiiritiedon käytön helpottamista.

Meidän virtuaalivoimalat herran hallussa

Vähän kyllä ihmetyttää kun ei Helsinkiin ole saatu yhtään tuulivoimapuistoa edes merelle, Helsinki on kuitenkin riittävän syrjässä ja meren rannalla, ei ne turbiinit häiritsisi mitään meidän pääkaupungissa, - Brysselissä. Luxemburgin pankkitoiminta saisi lisää valuttaa ja Siemens ja belgialaiset saisivat hyvät urakat työmaalta joka on lähellä tuulivoimaa haluavia kuluttajia. 

Silloin vois jäädä nämä länsirannikon korpimaisemat ja harvojen kuluttajien takia tappiolliset alueet rakentamatta.

 

Poliitikot hyväksyivät lobbauksen huijaukseen

Vapaan kilpailun tilanteessa Euroopan unionin jäsenvaltiot eivät voi harjoittaa kilpailua rajoittavaa tai ”markkinoita häiritsevää” tukipolitiikkaa. Suomessa syöttötariffi/takuuhinta tuulivoimalle oli paha töppäys, pitää nopeasti ratkaista kuinka saadaan vähimmin vahingoin purettua valheelliseen lobbaukseen perustuva huijaus.

 

"RATSIOITA JA PIDÄTYKSIÄ 8 MILJ. € TUULIPETOKSESSA"

Puolueiden sisäpiiripelaajat ja voiton maksimointi!

Kunnallisvaalien ehdokkaiden esiintulo on ollut varovaisen ympäripyöreää. Yhtään selkeeä ulostuloa en ole vielä havainnut.

Puhun pelaamisesta, joka näyttää olevan käynnissä kaikissa puolueissa.

Ehdokkaat, jotka ovat eduskunnassa, tietävät varsin hyvin läpipääsynsä.

Ehdokkaat, jotka ovat  kaupunkien tai kuntien valtuutettuja, ovat lähes varmoja valinnastaan.

Uudet, ehdokkaiksi pyrkivät, ovat alimmalla tasolla.

Piilorikollisuus kasvaa tuulivoimalla

Tuulivoiman kannatus on Helsingissä, tuulisähköä vaativat hesalaiset kuluttajat, mutta ei tuotantoa saa rakentaa Helsingin lähelle:

http://www.hel.fi/static/ksv/www/yk2002/Tuulivoimaloiden_sijaintipaikkas...

"Suomessa kansalaiset ovat tasa-arvoisia, mutta toiset ovat tasa-arvoisempia kuin toiset".

Aika aloittaa jotain uutta

Korruption keskeisiä riskialueita on yhdyskuntarakentamiseen liittyvät maankäytön ja kaavoituksen suunnittelu, rakennusala, julkiset hankinnat ja tarjouskilpailut, poliittinen rahoitus ja päätöksenteko. Korruptio esiintyy usein epäeettisten etuuksien antamisena ja ottamisena, eturistiriitoina ja suosimisena sekä epäeettisenä päätösten valmisteluna muodollisten päätöksentekorakenteiden ulkopuolella.

 

Ympäristörikoksen suunnittelua porilaisittain

Tuulivoiman rakentaminen, jota hallitsee poliittinen päätöksenteko ja on usein suoraan ylikansallisen keskushallinnon alla, ei se enää ole Suomen hallinnassa, maa on menettänyt muutenkin jo rahapoliittisen päätäntävallan. Kun julkisten hankintojen osuus paisuu jatkuvasti, ja poliitikkojen osuus päättäjinä bisneksessä kasvaa, niin yhteydet lobbareihin, palvelu palvelusta ja suhteet mafiaan lisääntyy. Kilpailussa pärjää se kuka tarjoaa suurimmat vastineet. Porissa on nyt menossa mielenkiintoinen "kusetus", - tuulivoimakaavaa yritetään saada valtuustossa läpi kiristyksellä.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä