miesenergiaa

Voiko itärajan myrsky toistua?

Suomi on saamassa uuden hallituksen, jonka tulee huomioida myös geopoliitikan uhkakuvat. Muistutan tällä velipuoli-Venäjän muutamia vuosia sitten aiheuttamasta myrskystä, jossa Raja-Joosepin rajanylityspaikalta Suomeen ohjattiin tunkeutumaan pari tuhatta pakolaista. Vastaavan invaasion tapahtuminen uudelleen koko itärajan laajuudelta on mahdollista. Euroopan ja Suomen oikeistopopulistien venäjämielisyys voi tehdä siitä jopa tilaustyön, jossa Euroopan yhtenäisyyttä koetellaan jälleen kyseenalaisiin keinoin. Viisas ei tee samaa virhettä toistamiseen, mutta oppiko Suomi tapahtuneesta mitään, olemmeko poliittisesti ja maanpuolustuksellisesti paremmin valmistautuneet uuteen maahantunkeutumiseen? 

On selvää, että hädänalaisia ihmisiä tulee auttaa, mutta niinikään on selvää, että aggressiivista maahantunkeutumista ei tule sallia, vaikka se tapahtuisi siviilien tai näennäisesti siviilien taholta, kuten Venäjän tunnuksettomien sotilaiden vallatessa Krimin. Kulissien takana tehtävällä työllä on merkitystä, mutta samoin on uskottavan maanpuolustuksen toteuttamisella. Konkreettiset vaihtoehtomme maahantunkeutumisen estämiseen ovat kaikki huonoja.

Ennen muinoin rattijuopot, nuo teiden tappajat, tekivät kustannustehokkaasti lentokenttää Seutulassa. Nyt on sopiva aika aktivoida vankeinhoitolaitos jälleen yhteiskunnan hyvinvoinnin talkoisiin ja rakentaa rautaesirippu itärajalle.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (7 kommenttia)

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala

Raja-Joosepin ns. pakolaiset oli Putinin provokaatio. Mutta tietääkö kukaan mistä se johtui, missä asiassa Suomi töppäsi?

Tietääkö kukaan mitä Suomi joutui antamaan palkkioksi Putinille että pakolaisten tulo lopetettiin?

Käyttäjän rjaaskel kuva
Risto Jääskeläinen

Ihan hyviä kysymyksiä. Voi olla, että kyse oli jostain kaupanteosta, vaikka itse olenkin pitänyt tuota pientä joukkoa vain näyte-eränä.

Käyttäjän SeppoLavonen kuva
Seppo Lavonen

Se olikin näyte-erä. Sillä kerrottiin tsuhnille, että tätä tavaraa pystymme toimittamaan rajallenne niin paljon kuin haluamme ja milloin haluamme.
Samaa Venäjä yritti myös Pohjois-Norjassa, mutta Nato-maa Norja sanoi, että ei käy ja napsautti puomit kiinni.

Käyttäjän SeppoLavonen kuva
Seppo Lavonen

No ainakin yksi henkilö tietää. Se henkilö, joka Venäjän kanssa asiasta "neuvotteli". Hän ei kerro.

Olli Ainolan mainio analyysi Iltalehdessä 12.4.2016 kyllä tuo esiin erittäin hyvin, miten Suomi laitettiin tuossa(kin) asiassa konttaamaan:
https://www.iltalehti.fi/uutiset/a/2016041221403121

Käyttäjän rjaaskel kuva
Risto Jääskeläinen

Itse olen kutsunut Venäjältä tulleita pakolaisia näyte-eräksi. Vähintäänkin sillä selvitettiin, miten Suomi suhtautuu asiaan. Samaan aikaanhan Ruotsi kaatoi Allahin sotilaita ja sotilaskarkureita Suomeen yli kymmenkertaisen määrän.
Uskon edelleenkin, että länsirajan vuotaminen on meille haitallisempaa.

Käyttäjän lkkiiski kuva
Lauri Kiiski

Tottakai voi. Kreml vain esitti Suomelle uuden aseensa muiden lisäksi. Sotajoukot voivat olla nykyisin pakolaisarmeijakin.

Käyttäjän miesenergiaa kuva
Mikki Nieminen

Verkkouutisten mukaan 20.5.2019 – Eduskunnan ulkoasiainvaliokunnan puheenjohtaja Laura Huhtasaari osoitti todella huonoa harkintaa osallistumalla Euroopan äärioikeistopuolueiden suurkokoukseen Milanossa. Nämä puolueet ovat avoimesti putinistisia ja nyt perussuomalaiset on ilmeisesti luisumassa samaan suuntaan. Tilanne on huolestuttava, kansanedustaja Mikko Kärnä (kesk.) toteaa.

Hän huomauttaa, että Huhtasaari muistetaan myös lausunnoistaan, joiden mukaan kukaan ei voisi auttaa Suomea, jos (Vladimir) Putin tulisi tänne, ja että kymmenen ydinpommia riittäisi.

– Tällaisten sammakoiden päästeleminen ulos suusta on harkitsematonta ja ne horjuttavat koko turvallisuusilmapiiriä, Kärnä sanoo.

Kärnä toivoo, että myös ”Suojelupoliisi kiinnittäisi vakavaa huomiota poliitikkojen Venäjä-kytköksiin”.

– Vaalirahoituksen osalta on myös syytä selvittää, onko Suomeen virrannut venäläistä rahaa poliitikoille tai millaista muuta tukea Venäjältä on mahdollisesti annettu, hän sanoo.

– Onneksi eduskunnan tiedusteluvaliokunnan jäsenistä tullaan laatimaan tällaiset selvitykset, mutta olisi perusteltua harkita, tulisiko selvitykset teettää myös keskeisimpien valiokuntien puheenjohtajista. On hyvä, että uusi tiedustelulainsäädäntö antaa poliisille laajat valtuudet myös poliitikkojen seurantaan. Kansallista turvallisuutta ei voida vaarantaa, Kärnä jatkaa.
Lähde: https://www.verkkouutiset.fi/supon-kiinnitettava-h...

Toimituksen poiminnat