miesenergiaa

Ketkä kykenevät kantamaan hallitusvastuun?

Maamme historiaa tuntevat tietävät, että kukin aikakausi ruoskii patriootit ja vasta jälkipolvet ymmärtävät tekojen välttämättömyyden ja arvon. Näin myös tämän päivän Suomessa, jossa perussuomalaisista erkaantuneet ja sittemmin Sinisen tulevaisuuden muodostanut kansanedustajisto nosti Suomen tarpeet ja hallituksen toimintakyvyn ylläpitämisen tärkeämmäksi, kuin oman poliittisen tulevaisuuden turvaamisen. 

Poikkeuksellinen aika vaati poikkeuksellisia toimia ja ratkaisijoita. Tässä hallituskriisissä monelta revittiin selkänahka. Hallituksen pitäminen koossa vaati Sipilän puoluetriolta epäitsekkyyttä. Se vaati uskoa yhteiseen onnistumiseen, loi toivoa paremmasta ja kertoi rakkaudesta isänmaahan. Historiaa toistaen myös tämän ajan roska- ja valtalehdistö pilkkaa niitä, jotka antoivat kaikkensa. 

Nykyeduskunnan opposition muodostavat pitkälti puolueet, jotka omalla hallitusvastuun kantamisen kaudellaan, ovat paenneet käpykaartilaisina kasvattamaan kannatustaan parrasvalojen katveeseen. Näidenkö varassa on Suomen seuraava poliittinen aikakausi? Entä mistä löytyy hallituskokoonpano, joka toteuttaa venäjämielisten perussuomalaisten mielihalut kirjaimellisesti, sillä ilman sitä Jussi Halla-aho ei hallitusohjelmaan tälläkään kertaa taivu?

Maahanmuuttoa ollaan sysäämässä paitsioon, mutta sitä ei voida sivuuttaa vaalikeskusteluissa, sillä se on osa niin talous- kuin turvallisuuspolitiikkaa. Maahanmuuton problematiikka vaatii osaamista, jota tarjoaa esim. kokoomuksen Atte Kaleva, jonka kokonaiskuva maahanmuuton erityiskysymyksissä on dynaamisempaa kuin Halla-aholla ja ilman vihapuhetta. 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (3 kommenttia)

Käyttäjän AOBrusi kuva
Antti Brusi

Voi hyvä tavaton. Jos ymmärrän oikein niin arvon blogistin mielestä hallituksen koossa pysyminen on prioriteettilistan kärjessä. Eihän se näin mene eikä saa mennä jos maalaa itsensä nurkkaan.

On päivänselvää, että hallitusohjelmaa joudutaan viilaamaan matkan aikana. Ei siinä mitään, mutta isoissa asioissa pitää olla tosi pätevät syyt, mikäli sovitusta ei pidetä kiinni. Sote mitä todennäköisimmin matkaisi loppusuoralla elleivät kokoomus ja kepu olisi tehneet vaihtokauppoja. Kauppoja joilla ajettiin puhtaasti oman puolueen päämääriä. Siitä on isänmaan etu ja epäitsekkyys kaukana.

Kokoomusta on pidetty yleensä patrioottisena puolueena. Nykyinen kok on ihan muuta. Perustuslakikaan ei paljoa paina. Kylmän rauhallisesti tuodaan lakiehdotuksia, jotka ovat sen vastaisia. Turha väittää etteikö esim. Orpo näistä ristiitaisuuksista olisi ollut tietoinen. Silti pitää painaa päälle ja ajaa valinnan vapautta, kun se kerran on luvattu omille etupiireille. Kansalaisten etu ei paljon paina.

"Poikkeuksellinen aika vaati poikkeuksellisia toimia ja ratkaisijoita. Tässä hallituskriisissä monelta revittiin selkänahka." Hallitus on itse ajanut omilla toimillaan itsensä kriisiin. Vastuullinen hallitus tekisi tästä omat johtopäätöksensä.....

Käyttäjän miesenergiaa kuva
Mikki Nieminen

Hallitus ei maalannut itseään nurkkaan, mutta oppositiossa niin tehtiin, sillä sehän muodostui pitkälti juuri hallitusvastuusta irtaantuneista puolueista. Koomista onkin seurata vasemmiston, vihreiden ja perussuomalaisten pyrkimyksiä hallitusvastuuseen. Eivät maan asiat ole 2019 alkavalla eduskuntakaudella yhtään sen helpompia kuin aiemminkaan.

Käyttäjän miesenergiaa kuva
Mikki Nieminen

Halla-aho julkaisi pian valintansa jälkeen tiedotuksen käymistään neuvotteluista maan johdon kanssa:
(Kävin aamulla hyvän ja asiallisen keskustelun pääministeri Sipilän ja ministeri Orpon kanssa hallitusyhteistyöstä. Tein selväksi, että nykyinen hallitusohjelma ja turvapaikkapoliittinen toimenpideohjelma riittävät perussuomalaisille, mutta edellytämme, että yhdessä sovitusta pidetään tarkasti kiinni.
- Pääministeri ilmoitti hetki sitten, että maahanmuuttoa koskevien kirjausten nykyistä tarkempi noudattaminen ei ole mahdollista, ja ettei edellytyksiä hallitusyhteistyön jatkumiselle ole.)

Hallitusohjelma on neljän vuoden tiekartta maan asioiden hoitamiseen. Sen tuleekin voida elää matkan varrella, koska myös meitä ympäröivät olosuhteet muuttuvat. Jos Suomi esim. joutuisi aseellisen konfliktin osapuoleksi, niin poikkeustilanne vaatisi rajuja muutoksia. Perussuomalaisten ottaman kannan mukaan mitään sovittua ei voida hallitusyhteistyössä muuksi muuttaa, vaikka maan etu sitä edellyttäisi. Mikään hallitus tai pääministeri ei voi sitoa käsiään niin, että joustovaraa ei ole.
Ovatko perussuomalaiset siis nytkään yhtään sen hallitusvastuukypsempiä kuin aiemminkaan vai hyväksyykö puolue jo sen, että kaikesta sovitusta ei pidetä kiinni kirjaimellisesti?

Toimituksen poiminnat