miesenergiaa

Suomi tarvitsee Timo Soinia

2000-luvun ensimmäisen vuosikymmenen lopulla keskustapuolue etsi joukoistaan Kekkosen kaltaista Urhoa Eurooppaan, politiikan raskassarjalaista, jonka kannanottoja ei sivuuteta hymistellen. Paavo Väyrysen kaikkivoipaisuudesta huolimatta keskusta ei löytänyt uutta Urhoa omista riveistään. Kansan katseet kääntyivät eurooppapolitiikan kriittiseen ääneen, Timo Soiniin, jonka turnauskestävyys on siinä, että hän uskaltaa olla kansan parissa sielläkin, missä ei ole yhdeksää hyvää ja kymmentä kaunista luvattavana Antti Rinteen (sdp) vastuuttomuudella. Timo Soini osaa kuunnella mitä kansa kertoo, ja vastata sen kysymyksiin samalla kielellä, kiertelemättä ja puhua asiaa, vaikka se ei olisi kivaa kuunneltavaa. Kansa arvostaa rehellisyyttä.

Kansanedustajan työssä tarvitaan ensisijaisesti kiinnostusta Suomen asioiden hoitoon ja halua vaikuttaa vallitseviin epäkohtiin lainsäädäntötyön avulla sekä pitkäjänteisyyttä. Asenne eduskuntatyöhön, yhteistyöhalukkuus ja luovan mielen ongelmanratkaisukyky määrittelevät kansanedustajaksi valitun käyttökelpoisuuden niin lainsäätäjänä kuin päätöksentekijänä. Hallituksen joukoissa onkin perusasiat hyvin hallussa, kun taas opposition kansanedustajisto on ansioitunut lähinnä väkivaltaisuuksien tai pettämiskohujen myötä päivälehtien lööpeissä. 

Työ opettaa tekijäänsä myös eduskunnassa, mutta peruslähtökohtia ovat silti säälliset vuorovaikutus- ja neuvottelutaidot. Sanelupolitiikalla kukaan ei pääse pitkälti eteenpäin, tämän sai huomata myös politiikan oppipoika Jussi Halla-aho (ps). Ilman halua hallitusvastuunkantoon, puolue asemoi itsensä merkityksettömäksi puuhastelijaksi oppositioon. On tärkeää tiedostaa, että ne, joilla on mahdollisuus muuttaa epäkohtia, on myös moraalinen velvollisuus tehdä parhaansa niiden edellytysten mukaan joita sillä hetkellä on. Perussuomalaiset hallitukseen äänestäneiden pettäminen oli törkeää piittaamattomuutta. 

Timo Soini on aina kantanut vastuunsa ja ollut isänmaan käytettävissä, kun Suomi on tarvinnut tekijää. Vastoin vanhojen puolueiden toiveita, Timo Soini ei hautautunut Brysselin simpukkapatojen äärelle, vaan oli aktiivisesti kansan ja tiedotusväleineiden tentattavana myös vaalien välillä. Samaa ei voi sanoa tämän päivän mepeistä, joskin Heidi Hautala (vihr/greens EP) on tehnyt todella hyvää työtä esim. läpinäkyvyyden lisäämiseksi.

Suomen politiikassa nyt 2018 ei ole päivää ilman uutisointia Timo Soinista. Yksi itkee poliittisen isän kaipuuta parjauspuheenvuorossa Matias Turkkilan tapaan, toinen lyö rivienvälissä Lari Kotilaisen keinoin, mutta raskaansarjan politiikan ammattilainen tietää, ettei haukku haavaa tee. Tuskaansa huutavat vain kaipaavat tuttua taputusta olkapäälle, mutta poikasten on aika pärjätä omillaan.

Eduskuntavaalit ovat tulossa ajallaan. Toivotan Timo Soinin tervetulleeksi päivänpolitiikan kehään, jossa Suomi tarvitsee jälleen isänmaan tarpeet etusijalle asettavia tekijöitä. Valitettavasti eduskunnan nykyinen kansanedustajisto koostuu pitkälti käpykaartilaisiksi osoittautuneista marjanpoimijoista. Faktaa on sekin, että hallitusvastuusta ovat paenneet vihreät, vasemmisto ja perussuomalaiset, kukin vuorollaan.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (19 kommenttia)

Jari Ikonen

Kovinkaan iso meriitti ei mielestä ole "takinkääntöjen maailmanmestaruus"

Minusta herra Soinin tulisi jatkossa hakeutua osaamiselleen paremmin sopiviin tehtäviin, esim Rapumerraksi.

Käyttäjän miesenergiaa kuva
Mikki Nieminen

Kun haluaa saada jonkin epäkohdan kohennettua, voi joutua antamaan jostain periksi.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

Minkä epäkohdan? Ehkä maahanmuuton ja saihan Soini Suomeen 32 000 uutta asukasta. Tai ehkä Kreikan rahoituksen, sinnekin meni lisää rahaa vaikka päinvastoin hallitussopimuksessa sanottiin. Tuulimyllyille lisää rahaa, suuryhtiöille miljardien tuet ym, mitä Soini ennen hallitusta vastusti.

Käyttäjän miesenergiaa kuva
Mikki Nieminen Vastaus kommenttiin #5

Jokainen poimii maan uutistarjonnasta iitselleen tärkeitä asioita. Tämä hallitus on tehnyt hyvää työtä. Suomen talous on lähtenyt kasvuun, työllisyys lisääntynyt ja valtion velan kasvu taittunut. Isoja asioita millä tahansa mittarilla katsottuna.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen Vastaus kommenttiin #7

"Jokainen poimii maan uutistarjonnasta iitselleen tärkeitä asioita."

Minä taas poimin hallitusohjelmasta muutaman perussuomalaisten tavoitteen jotka Soini unohti heti hallitukseen päästyään.

Käyttäjän miesenergiaa kuva
Mikki Nieminen Vastaus kommenttiin #9

Tämä on niin suomalaista. Onnistumiset ovat hallituksen aikaansaannosta ja yksilöt kivitetään siitä missä ei onnistuta. Tarvittaessa asia vääristetään sellaiseksi mikä tukee näkökulmaa. Eilen Salossa Timo Soinin kansalaistapaamisessa kahvila Wilhelmiinassa eräs hemmo kertoi ”hallitus teki päätöksen ja kutsui tuhannet pakolaiset Suomeen”. Myöhemmin hemmo kertoi, että kun Sipilä avasi ovensa pakolaisille, niin se oli kuin hallituksen päätös. Vaan ei ollut, jos faktalinjalla pysymme.

Mielenkiintoista tässä on se, että perussuomalaiset olivat hallitusohjelmaan tyytyväisiä ja poru alkoi vasta kun kannatusprosentit kääntyivät hallitusvastuun myötä laskuun. Suomen tarpeet ovat kuitenkin puoluepolitiikkaa painavammat ja siksi Sininen tulevaisuus syntyi.

Sokerina pohjalla se, että politiikan muilta lehtereiltä katsottuna hallitus toteuttaa yhä perussuomalaista maahanmuuttopolitiikkaa, joskin sinisten vaatimuksesta. Perussuomalaisethan lähtivät vastuunkannon tiukassa paikassa käpälämäkeen.
”Keskusta ja kokoomus puhuvat kauniita, mutta toteuttavat perussuomalaista maahanmuuttopolitiikkaa
28.3.2018 10.05
NYKYINEN HALLITUS toteuttaa perussuomalaisten kätilöimää tiukkaa maahanmuuttopolitiikkaa, vaikkei sitä mielellään ääneen sano”
Lähde: https://www.vihrealanka.fi/uutiset-kotimaa/keskust...

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen Vastaus kommenttiin #11

"Mielenkiintoista tässä on se, että perussuomalaiset olivat hallitusohjelmaan tyytyväisiä ja poru alkoi vasta kun kannatusprosentit kääntyivät hallitusvastuun myötä laskuun."

Et sitten ottanut huomioon että kannatusprosentit lähtivät laskuun koska Soini ja muut perussuomalaiset hallituksessa hyväksyivät mukisematta tuon kansainvaelluksen 2015. Miljardien turhat kustannukset ja tapettuja suomalaisia.

Käyttäjän miesenergiaa kuva
Mikki Nieminen Vastaus kommenttiin #15

Hallitusvastuu on populistin sudenkuoppa. Mitä väliä on kannatusprosenteilla, Suomen pelastaminen vaatii aina kykyä nousta pikkuasioiden yläpuolelle.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #18

Siis mitä välii äänestäjillä kun ajetaan omaa ja toimeksiantajien asiaa, jolle annetaan vekkuleita nimiä kuten "pelastaminen", "vahva johtajuus", "uhrautuminen" ja "Suomen paras". Miten se menikään: mitä suurempi vale ja mitä useammin toistettu, sitä suurempi totuus.

Käyttäjän kaunaherra kuva
Tuure Piittinen

Suomen tarpeet eivät ole kenenkään yksittäisen ihmisen paukalon alla. Ei Soinin eikä kenenkään muunkaan.

Käyttäjän miesenergiaa kuva
Mikki Nieminen

Kaikki asiat ratkaistaan myös yksilötasolla.

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen

Suomi tarvitsee Timo Soinia, kuten kuka tahansa reikää päähänsä.

Käyttäjän miesenergiaa kuva
Mikki Nieminen

Juuri näin. Politiikka ilman Timo Soinia on kuin Harri Rautiainen ilman suuta, sieraimia ja korvia.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen

Persuleiden edeltäjän viimeiset kellokkaat nostettiin n.s. vihreälle oksalle kuivumaan ryvettymisensä jälkeen. P.Vennamolle annettiin Posti ja J.J.Kortesalmelle Mikkelin läänin satraapin virka. Sen jälkeen posti ei kulje vieläkään kunnolla ja Etelä-Savo on edelleenkin maan köyhimpiä taantuvia alueita.

Toivottavasti T.Soinille löydetään vaarattomampi positio josta käydä raveissa mussuttamassa makkaroita ja totoamassa toivottavasti omia rahojaan.

P.s. J.Jusulan voisi tietysti pistää hoitamaan Seiskan vitsipalstaa, taso tuskin laskisi eikä vahinkoa juurikaan syntyisi.

Käyttäjän miesenergiaa kuva
Mikki Nieminen

Ulkoministeri Soini on isänmaan asialla ja tekijälle on tarvetta miesten hommissa jatkossakin.

Käyttäjän MattiAhlstedt kuva
Matti Ahlstedt

Mitähän sieniä pitää syödä että tälläinen fantasia toteutuu takaraivossa?

Soini on vain omalla asialla, aina ollutkin, populistinnen räksyttäminen ei sitä muuksi muuta. Tietty voit listata mitä kaikkea Soini on tehnyt Suomen hyväksi tukemaan väitettäsi, taitaa jäädä aika lyhyeksi.

Kun asioita toistaa itselleen tarpeeksi niin alkaa uskomaan siihen, vaikka kaikki tosiasiat väittää vastaan, psykologinen termi tälle on kognitiivinen disonanssi.

Käyttäjän Kalle kuva
Kalle Pohjola

Vai on äänestäjiensä pettäjä isänmaan asialla.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen

Isänmaa on toisaalla.

Tähän sopii V.Linnan A.Koskelan suuhun laittamat sanat: ”Minä olen yhden asian huomannu niissä kumminkin. Ne puhuu omista asioistansa niin kun ne olisivat Suomen asioita: Meidän maanviljelyksemme ei kestä sitä. Suomen talous ei ole niin vankalla pohjalla. Kansamme toimeentulo ei salli työajan lyhentämistä. Teki niitten mieli mitä hyvänsä niin se on maan etu, kansan etu, meidän yhteiskuntamme. Ni kyllä ne siinä oikeessa ovat. Niitten yhteiskunta tää onkin ja niitten Suomi tää onkin.".

Niin myös T.Soinin isänmaa on niitten isänmaa eikä meidän tavallisten taatiaisten.

Käyttäjän allsynergy kuva
Rami Ovaskainen

Melko hämmentävää että joku vielä jaksaa uskoa ns. sinisiin saati Soiniin. Ellei siis ole oma lehmä ojassa, sitten ymmärrän. Muutoin tuo on pakoa todellisuudesta.

Toimituksen poiminnat