miesenergiaa

Patriooteilta revitään selkänahka

Maamme historiaa tuntevat tietävät, että kukin aikakausi ruoskii patriootit ja vasta jälkipolvet ymmärtävät tekojen välttämättömyyden ja arvon. Näin myös tämän päivän Suomessa, jossa vanhasta puolueesta Uudeksi vaihtoehdoksi erkaantuneet, ja sittemmin Sinisen tulevaisuuden muodostanut kansanedustajisto nosti Suomen tarpeet ja hallituksen toimintakyvyn ylläpitämisen tärkeämmäksi, kuin oman poliittisen tulevaisuuden turvaamisen. Poikkeuksellinen aika vaati poikkeuksellisia toimia, ja ratkaisijoita. Onnekkaimmat selviytyvät pienin vaurioin, monelta revitään selkänahka. Historiaa toistaen myös tämän ajan valtalehdistö pilkkaa niitä, jotka antoivat kaikkensa. 

Gallupit liikuttavat heikkohermoisia ja kansanedustaja Kaj Turusen loikkaus sinisistä on ikävä tilastotappio, mutta ymmärrän kokoomuksen halun takertua kaikkiin oljenkorsiin puolueen lähitulevaisuuden pahimmassa aallokossa, vaikka heillä onkin asiantuntijoita, kuten kansanedustaja Atte Kaleva, jonka kokonaiskuva maahanmuuton erityiskysymyksissä on parempaa kuin Jussi Halla-aholla ja ilman vihapuhetta. Kokoomuksen edellisten vuosien likaiset puheenjohtajapelit ovat kuitenkin jättäneet monille paljon hampaankoloon Ben Zyskowiczin talliin ja Harkimo-liikkeen synnyttämä isojako on vielä edessä. 

Selvää on se, että osa panikoivasta kokoomuksesta haluaa uudet eduskuntavaalit ennen kuin sille haasteen esittänyt Harkimo-liike saa norsunluutorninsa valmiiksi. Selvää on myös se, että jos sote ei valmistu tällä eduskuntakaudella, niin Suomen luottoluokitus romahtaa suoraan Euroopan kriisimaiden tasolle. Hallituksen pitäminen koossa vaatii puoluetriolta edelleen epäitsekkyyttä. Se vaatii uskoa yhteiseen onnistumiseen, luo toivoa paremmasta ja kertoo rakkaudesta isänmaahan. 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

Toimituksen poiminnat