miesenergiaa

Salon hallinnon lihottaminen pitää lopettaa

Salon orastavia positiivisiakin talouslukuja katsoessa en pidä kestävänä kehityksenä sitä, miten kaupunginhallitus lähetti luottamushenkilöpalkkioiden korotusesityksen uudelleen valmisteluun. Kaupungin talouden ja taantuman pitkäaikaistorjunnan näkökulmista ryhdikkäämpää olisi ollut tehdä päätös korotuksista pidättäytymisestä. Korotushingun taustalla on todennäköisesti myös viranhaltijoiden halu siivittää oman palkkakehityksen nousua, joka toteutetaan yleensä luottamuspalkkioiden noston vanavedessä. 

Poliittisten luottamushenkilöiden itku epäsosiaalisessa mediassa onkin ollut rohtoa tuohtumukseen. Kiitos SSS:n toimitukselle hyvin ajoitetusta uutisoinnista, sillä avoimuus tekee hallaa vain kabinettipäätöksiin pyrkiville. Faktaa on myös se, että Salon elinvoimaisuus ei kasva hallintoa lihottamalla. Meidän tulee mieluummin keskittää runsaasti nykyistä enemmän resursseja työmatkapendelöinnin tukemiseen. Salolla on kaikki mahdollisuudet löytää uusia keinoja elinvoimaisuuden moottoriksi ja pitää kiinni väestöstään, hyvällä reseptillä myös kasvattaa sitä. 

Kauan sitten edesmennyt isoäitini kertoi, että ihmisen pitää joko hyväksyä asiat sellaisina kuin ne ovat tai ottaa itse vastuu niiden muuttamisesta. Tästähän äänestämisessäkin on perimmälti kysymys. Meillä on valta valita ne tavat, jotka meitä sitovat ja vain annetut äänet lasketaan lopputulokseen. Viitisen vuotta sitten oli pikku-uutinen siitä, kuinka 300 kurdia matkusti Suomesta laivalla Tukholmaan, koska heillä oli mahdollisuus äänestää siellä omissa parlamenttivaaleissa jonkun maan konsulaatissa. Siis parin päivän reissu, jotta saa äänestää. Ja suomalaisia ei saa lähtemään ääniuurnalle edes lähikoululle, jonka kohtalokin ratkaistaan vaalien jälkeen.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

Toimituksen poiminnat