*

miesenergiaa

Sampo Terhon valinta tuo jatkuvuutta ja vakautta

  • Sampo Terhon valinta tuo jatkuvuutta ja vakautta

Luotan puolueeni vetovastuussa Sampo Terhoon, jolla on näyttöä poliittisesta joukkueenjohtajuudesta eduskuntaryhmän vetäjänä. Hänellä on myös kykyä niin talous- kuin sosiaalipoliittiseen ja kapeamman sektorin puolustus-, maahanmuutto- ja ulkopoliittiseen keskusteluun puheenjohtajatasolla. 

Timo Soinin ja perussuomalaisten puoluejohdon linja on ollut kokonaiskuvan kannalta enemmän kuin järkevä. Hallituksen pysyminen kasassa vie perussuomalaista politiikkaa toteutukseen, josta oppisitiossa vain puhuttiin ja Sampo Terhon valinnalla tähän saadaan jatkuvuutta.

Perussuomalaisten olemisella halltusvastuussa on merkitystä ja vaikutusta jo maahanmuuton toteutuksen kannalta. Suomi kiristi turvapaikkalinjaansa sen jälkeen, kun hakijoiden määrä kasvoi voimakkaasti vuonna 2015. Valtaosa esimerkiksi irakilaisista ja somalialaisista saa nykyisin kielteisen päätöksen.
Linjan tiukentumisen taustalla on Migrin aiempaa tiukempi päätöskäytäntö ja humanitäärisen suojelun poistuminen ulkomaalaislaista. Migri päivitti päivitti Irakia, Afganistania ja Somaliaa koskevia turvallisuusarvioitaan heti loppuvuonna 2015. Migri katsoo nykyään myös aiempaa useammin, että ihminen voi paeta toisaalle kotimaassaan tai välttää uhkan vaihtamalla ammattia.
Monet kielteisen turvapaikkapäätöksen saaneista ovat valittaneet hallinto-oikeuteen. Viime kuukausien aikana useat heistä ovat saaneet kielteisen ratkaisun myös valitukseensa. Se tarkoittaa, että heidän pitää kuukauden sisällä poistua vastaanottokeskuksista eivätkä he saa enää turvapaikanhakijoille kuuluvia palveluita. Kesään mennessä tuhansien odotetaan saavan lainvoimaisen käännytyspäätöksen. Osa kielteisen päätöksen saaneista on palannut kotimaahansa vapaaehtoisesti. 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (5 kommenttia)

Jaakko Häkkinen

Mitään toimia ei ole tehty sen varalta, kun Turkki nyt taas päästää siirtolaistulvan Eurooppaan. Olemme Unkarin ja muiden läpikulkumaiden aidoilla suljettujen rajojen varassa.

Pahasti näyttää siltä, että Terhon valinta ei tuo kadonneita kannattajia takaisin perussuomalaisille. "Soinilainen" eli kompromissihöttöinen hallituspolitiikka on tehnyt persuista samaa harmaata mössöä muiden keskustapuolueiden kanssa.

Käyttäjän miesenergiaa kuva
Mikki Nieminen

Vain määräenemmistöinen hallitusvalta-asema antaa mahdollisuuden tehdä päätökset ilman kompromisseja ja se lähenee yksipuoluejärjestelmän järjettömyyttä, jolta Luoja meitä suojelkoon.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Kaikesta huolimatta persujen on syytä ottaa huomioon, että hyvin merkittävä osa heidän kannatuksestaan on edelleen tullut perinteisestä smp-läisyydestä mm. Pohjois-Karjalasta ja muilta "syrjäalueilta" - sieltä "unohdetun kansan" puolelta.

Vaikkakin kalpealta nörtiltä näyttävä eiralainen hurjia puhuva tohtorismies saattaisikin vetää puolueeseen lisää ääriainesten kannatusta, hyvin suuri osa entisistä persujen äänestäjistä kokisivat hänet vieraaksi, etäiseksi ja elitistiseksi.

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

Kuikka, puhutko entisenä persujen äänestäjänä ?

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

Kuikka, oletko koskaan edes ajatellut äänestää persuja ?

Toimituksen poiminnat