miesenergiaa

Salo pröystäilee palkkioiden nostolla

  • Ote Salon Seudun Sanomista 24.2.2017
    Ote Salon Seudun Sanomista 24.2.2017

Salon poliittisen eliitin aikeet nostaa luottamushenkilöiden palkkioita seuraavaksi toimikaudeksi on perusteetonta pröystäilyä. Salolla on tiukan talouskurin lähivuodet, jolloin kaikkien toimialojen ja toimien tarkoituksenmukaisuutta on katsottava kriittisesti ja luottamushenkilöorganisaatio ei ole tästä erillään. Kun yhteiskunnassa mennään palkansaajien ja sosiaalitukien korotusten osalta nollalinjoilla, tulee myös luottamushenkilöpalkkioden olla samassa suhteessa. 
Kunnallispoliittiset kultaiset kädenpuristukset satojen prosenttien korotuksista puolueiden vetureille ovat myös tarpeettomia, koska 1.1.2019 tuleva Sote-uudistus vie suuren osan päätöksenteosta kuntaa kauemmas maakuntahallinnolle. Ennemmin luottamushenkilöiden pitää osallistua yhteiskuntatalkoisiin leikkaamalla omia palkkioitaan. 
 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (2 kommenttia)

Pekka Iiskonmaki

Kun on millä mällätä. Kunnallisvero on korkeampi kuin Viron koko tulovero maksimissaan.

Käyttäjän PerttiAaltonen kuva
Pertti Aaltonen

Voisi olla niin, että puolueen saamasta puoluetuesta maksettaisiin kaikki palkkiot. Kunnissa on muutenkin niin järkyttävä määrä valtuutettuja ja valiokuntien jäseniä. Määrä varmaan korvaa laadun. Vaikka onhan sitä mukava pistää kunniamerkkihakemukseen monta jäsenyyttä ja edustusta.

Valtuustoon yksi edustaja kustakin puolueesta, äänimäärä sitten kannatuksen mukaisesti. Jollain olisi sitten ääniä 10, toisella viisi, jollain 0,5 jne. Asiat tulevat tulevaisuudessa olemaan melko vähäpätöisiä.

Toimituksen poiminnat