miesenergiaa

Käytettiinkö Oulussa poliittista hyvävelisuojausta?

Oulun insestijutussa tuomittu Seydou Kouanda toimi Sdp:n edesauttamana käräjäoikeuden lautamiehenä 2001-2008. Mies syyllistyi oman lapsen törkeään hyväksikäyttöön vuosina 1999-2008. Uutisoinnissa on ihmetelty sitä, että miten lapsen hätään ei Oulussa puututtu, vaikka siihen on eri viranomaiskontakteissa useina vuosina kiinnitetty huomiota. On perusteltua kysyä, miksi kynnys asiaan puuttumiseen oli poikkeuksellisen korkea, käyttikö tuomittu poliittista vaikutusvaltaa ja hyvävelijärjestelmää lapsen edun mitätöimiseen ja itsensä suojaamiseen? 

Kouandan asianajajan vaade miehen lähettämisestä mielentilatutkimukseen ja asianomaisen tarve tulkin käyttämiseen oikeuskäsittelyn yhteydessä viittaa käräjäoikeuden tuomioiden syntyneen lautamieheltä puutteellisessa ymmärryksessä ja tämän toimineen siten lautamiehenä tehtävään sopimattomana. Oulun käräjäoikeuden tuomiot, joihin Kouanda on ollut osallinen, tulee ottaa uuteen oikeuskäsittelyyn asianmukaisen tuomion saamiseksi. 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

8Suosittele

8 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (17 kommenttia)

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

- miten lapsen hätään ei Oulussa puututtu, vaikka siihen on eri viranomaiskontakteissa useina vuosina kiinnitetty huomiota. On perusteltua kysyä, miksi kynnys asiaan puuttumiseen oli poikkeuksellisen korkea, käyttikö tuomittu poliittista vaikutusvaltaa ja hyvävelijärjestelmää lapsen edun mitätöimiseen ja itsensä suojaamiseen?

Näin se tapahtuu, ei ole kahta sanaa, etteikö näin ole.

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

Selvitähän ensin montako äänetyspäätöstä tämä lautamies on äänellään ratkaissut, ehkä Uoti voisi auttaa selvittämisessäsi.

Käyttäjän miesenergiaa kuva
Mikki Nieminen

Lautamies on osallistunut tuomioon jo ollessaan asian käsittelyssä.

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

Kaipailinkin äänestyspäätöksellä ratkaistuja tuomioita.

Käyttäjän niklaschristianrenner kuva
Niklas Renner

Olisi suotavaa esittää jonkin sorttisia todisteita hypoteesinsa tueksi sen ollessa noin raju.

Käyttäjän Ukkram09 kuva
Markku Laitinen

On käsittämätöntä että jotkut puolueet kuten esimerkiksi demarit, ovat valmiita ottamaan riveihinsä ja antamaan luottamuspaikatkin sellaisille ihmisille, joiden taustoista ei ole mitään tietoa. Tämähän itse asiassa vaarantaa valtion turvallisuuden.

Vielä käsittämättömämpää on se, että sitten kun virhe huomataan, niin asianmukaisten toimenpiteiden sijaan, asioita aletaankin salaamaan ja rikoksen tekijää suojelemaan, ja sitten ollaankin jo tällaisessa tilanteessa. Tapauksesta tulee mieleen pikku Erika, josta myös oltiin tehty useita lastensuojeluilmoituksia, mutta isän äidin virka-aseman takia asioita ei tutkittu ja juttu johti Erikan kuolemaan.

Tosin turha kuvitella että tällaisessa maassa, kukaan viranomainen tai poliitikko kantaisi vastuunsa, vaikka joissakin länsimaissa vastaava asia johtaisi vastuussa olevien poliitikkojen eroamisiin.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

"Suomalaisessa kansanperinteessä esiintyy insestiä. Pahojen olentojen väitetään toisinaan syntyneen insestin seurauksena. Herjauksissa ja syytöksissä esiintyy myös insestisyytöksiä. Lemminkäinen laulaa Lapin laulajat perikatoon. Märkäkorva lappalainen on kuitenkin niin vastenmielinen, että häntä Lemminkäinen ei suostu laulamaan. Märkäkorva on nimittäin maannut oman emonsa ja vielä hevosen tammatkin. Kansantarinoissa Väinämöinen tuomitsee Marjatan isättömän pojan kuolemaan. Poika kuitenkin alkaa puhua, ja useissa kansanrunojen versioissa hän syyttää Väinämöistä siskonsa, äitinsä tai pojan oman äidin Marjatan makaamisesta. Järkyttävän syytöksen kuultuaan Väinämöinen pakenee yhteisöstä. Ehkä tunnetuin insestitapaus suomalaisessa tarustossa on kuitenkin Kullervon tapaus: Hän tapaa siskonsa ja makaa tämän tietämättä sukulaisuudesta. Kun asia selviää, sisko tekee itsemurhan hyppäämällä koskeen. Kullervon sisko oli siskopuoli, koska Kullervo oli isänsä ja piian poika." (Wikipedia)

Käyttäjän TimoKohvakka kuva
Timo Kohvakka

Kyseisessä tarinassa ei esiinny märkäkorva, vaan märkähattu. Märkähattu paimenpoika sai alkunsa vanhasta taiasta, jossa paimenpojan päähän kaadettiin vettä takaamaan hyvä karjan lisääntyminen. Ei varmaankaan tarvitse kertoa mikä paimenpojan symbolinen merkitys oli, kun se "pääsi päätä kastamaan" ja siten lisäämään hedelmällisyyttä.

Myytti ei myöskään kertonut insestistä, vaikka paimen emonsa makasikin, sillä kyseessä oli hedelmällisyys jumalallisena hahmona.

Käyttäjän miesenergiaa kuva
Mikki Nieminen

Wikipedia ei ole kaikilta osin luotettava lähde, sillä se on kaikkien muokattavissa.

Käyttäjän TimoKohvakka kuva
Timo Kohvakka

Omassa oikeudenkäynnissään hän tarvitsi tulkkia, joten hän oli kielitaidottomana alkujaankin sopimaton lautamieheksi. Hänet oli valittu poliittisista syistä keulakuvaksi mamutuspolitiikkaan, vaikka ammattitaito ja oikeusopit oli opittu poppamieheltä.

Erittäin valaiseva esimerkki aatteellisesta sokeudesta. Oikeusvaltion perustukset tuhotaan, koska tarkoitus pyhittää keinot. Vieläkö kestää "Lipposten" kantti seisoa rinnalla?

Käyttäjän miesenergiaa kuva
Mikki Nieminen

Demarien Seydou Kouanda sai näkyvyyttä ja poliittista vetoapua vuoden 2004 kunnallisvaaleihin sanomalehti Kalevalta. Norsunluurannikon insestipaska paistatteli parrasvaloissa, eikä lapsen hädästä välittänyt kukaan.

Lähde: http://www.kaleva.fi/uutiset/oulu/oulussa-yli-100-...

Käyttäjän petteripietikainen kuva
Petteri Pietikäinen

Ruusu-puolueen nykypolitiikkaa: insestiä ja suukapuloita... just just.

Käyttäjän MattiLehtinen kuva
Matti Lehtinen
Marko Parkkola

Voisiko joku koota yhteen nämä demarien edesottamukset. Tulee mieleen seuraavat.

- Rami Adham
- Seydou Kouanda
- Al Chibib
- Johannes Koskinen

Ja Antti Lindtmanin puheenvuorolistat.

Käyttäjän miesenergiaa kuva
Mikki Nieminen

Samaa sarjaa tämäkin. Toinen Kalevalta vetoapua saanut ja Kouandan puolueveli on bangaladeshilainen islam-pappi, imaami Abdul Mannan

lähde: http://yle.fi/uutiset/3-6592783

Käyttäjän MattiLehtinen kuva
Matti Lehtinen

Kidnappaaja "turunen" oli myös demarien kunnallisvaaliehdokas.

Käyttäjän MarkkuPerttula kuva
Markku Perttula

Jos suvakkitädit ja sossutantat pelkäsivät rasismia eivätkä uskaltaneet uskoa lasta ja puuttua hätään?

Toimituksen poiminnat