miesenergiaa

Suomen tarpeet puoluepolitiikkaa painavammat

Perussuomalaiset rp:n 3. vpj. Sebastian Tynkkynen esitti avoimessa kannanotossaan tietoisen uhkavaatimuksen puolueelleen ja asetti siten kynnyskysymyksen perussuomalaisissa jatkamiselleen. "Jos hallituspuolueet eivät suostu ainoaan todelliseen keinoon pysäyttää 50 000 ihmisen tulo maahamme, Ruotsin vastaisen rajan sulkemiseen turvapaikanhakijoilta, Perussuomalaiset eivät voi olla hallituksessa seuraamassa vierestä kohtalokasta maahanmuuttopolitiikan romuttamista, jolla on kauaskantoiset seuraamukset. Joka tapauksessa Perussuomalaisten täytyy viipymättä kutsua koolle puoluehallituksen, puoluevaltuuston ja eduskuntaryhmän yhteiskokous, jossa päätetään, onko hallituksessa jatkaminen muiltakaan osin mahdollista hallituskumppaneiden laiminlyödessä yhdessä sovittua ohjelmaa."

Tynkkynen on puolueen vpj., joten hänen kannanottoja ei mediakaan voi, saa, saati halua ohittaa lööpittä. Hän on puolueen päätöksenteon ytimessä ja varapuheenjohtajana hän saa halutessaan asiansa puoluehallituksen kokouksen esityslistalle ja loppu on demokratiaa. Tynkkynen valitsi kuitenkin oikotien parrasvaloihin, jossa tärkeintä on henkilökohtainen mediahuomio. Päätöksenteon kaikilla portailla asiat päätetään demokraattisten pelisääntöjen mukaan ja siihen kuuluu se, että kannatusta omalle asialle joko on tai ei ole. Pidän Tynkkysen toimintaa varapuheenjohtajan asemaan sopimattomana. En kuitenkaan esitä Tynkkysen erottamista minkään säännön perusteella. Jos hänellä on selkärankaa toimia asettamansa vaatimuksen toteutumattomuuden mukaan, eroaa hän itse, jos ei ole, niin sillä mennään.

Perussuomalaisten poliittiset kannat näkyvät niin hallitusohjelmassa kuin turvapaikka- ja maahanmuuttopolitiikkaa koskevissa päätöksissä ja esityksissä. Hallituksesta irtaantuminen veisi Suomen ennenaikaisiin eduskuntavaaleihin ja meidät vihervasemmistolaiselle käpykaartilaisuuden tielle, jolta ei ole henkisesti eheätä paluuta. Ennenaikaisia eduskuntavaaleja valmisteleva maa ei kykene toimimaan talous- ja pakolaiskriisien kaaoksessa johdonmukaisesti. Kyse ei ole enää vain puoluepolitiikasta ja vaaliohjelmasta, vaan ensisijaisesti Suomen ja suomalaisten tarpeista. Perussuomalaisten paikka on siten hallituksessa vaalikauden loppuun asti. Nyt on aika antaa pala selkänahkaa ja toivoa, että se riittää. Suomi on sen arvoinen.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

Toimituksen poiminnat